Digitalno Crtanje

Savladaj Photoshop i kreiraj fenomenalne 2D digitalne likove i scene!

Razvij vještinu digitalnog crtanja pomoću grafičkog tableta u Adobe Photoshopu i Illustratoru.

Uči i razvijaj se pod vodstvom profesionalnog crtača Josipa Mihića

Predavanja možeš pratiti u Zagrebu ili online iz udobnosti svog doma putem live streama.

Na raspolaganju ti je sva naša oprema (stolna računala i grafički tableti) tijekom predavanja i za vježbu.

Digitalno Crtanje

641

mjesečno

6.900,00 kn (s 10% popusta)

jednokratno

68 sati

predavanja i vježbe

12 rata bez kamata

gotovina ili kartice

Vrijeme održavanja tečajeva

Početak tečaja

8.3. 2019.

Kraj tečaja

28. 06. 2019.

Dani i vrijeme tečaja

Petkom 18:00-21:00

Zašto digitalno crtanje?

Digitalno crtanje je vještina koja je svoje mjesto našla u mnogim industrijama; od marketinga, grafičkog dizajna, konceptiranja dizajna proizvoda i amabalaže, do korištenja u videoigrama, digitalizacijom klasične crtačke vještine otvaraju ti se mnoga vrata novih industrija!

U industriji video igara, crtačke sposobnosti možemo primjeniti na nekoliko različitih polja; od brzih koncepata likova, objekata i scena koje rade concept artisti, do kreiranja elemenata za korištenje u igri koje rade tehnical artisti, pa do dizajna ikona, logotipova, loading screenova i slično. Više o ulozi concept artista možeš pročitati u našem blogu "Što je concept art i koja je njegova uloga u razvoju video igara?"

Ukoliko često imaš kreativne ideje koje bi volio pretočiti u stvarnost putem vizualnog dizajna, i nije ti problem provesti sate crtajući,  digitalno crtanje prava je vještina za tebe!

Neovisno da li već imaš predznanje crtanja klasičnim metodama (olovkom, grafitom i sličnim alatima) ili tek želiš savladati crtanje od samih temelja, kroz četveromjesečnu edukaciju prilagođenu početnicima savladat ćeš sve od osnova crtanja, poput anatomije, perspektive i teorije boja pa do crtanja vlastitih likova, objekata i scena u Adobe Photoshopu pomoću grafičkog tableta za crtanje!

koristenje grafickog tableta

Zašto tečaj digitalnog crtanja u Machini?

Kroz petogodišnje iskustvo edukacije razradili smo plan koji na optimalan način ujedinjuje predavanja i prezentacije iskusnog predavača s praktičnim radom, kako biste u što kraćem roku savladali vještinu digitalnog crtanja od temelja i krenuli u izradu vlastitih digitalnh likova i scena.

Tečaj se održava u ugodnoj i opuštenoj atmosferi s naglaskom na individualni pristup svakom polazniku. Kako ne biste imali prepreka u učenju, osigurali smo i opremljenu učionicu za sve polaznike koji je nemaju kod kuće. Učionica je otvorena za vježbe svaki radni dan od 10:00-17:00 sati.

Osim samih predavanja, veliki naglasak stavljamo na konzultacije i mentorstvo u daljnjem razvoju i nakon završetka tečaja. Machina tim sastoji se od 10 predavača i 5 mentora koji pokrivaju sva polja od programiranja, 2D i 3D dizajna, pisanja, sound dizajna, game dizajna, level dizajna, marketinga i poduzetništva, čiji je zajednički cilj pomoći u razvoju vještina novih članova, ali i same industrije.

Kroz zajednička druženja s ostalim polaznicima, ali i članovima game development studija, upoznajemo vas s industrijom te pomažemo pri pronalasku posla. Više o ovome možeš pročitati na dnu stranice pod sekcijom "što nakon tečaja"!

Tečaj digitalnog crtanja namijenjen je svima koji žele:

 • Pristupiti industriji neovisno o dosadašnjem iskustvu u crtanju
 • Razviti vještine digitalnog crtanja pomoću grafičkog tableta u Adobe Photoshopu
 • Praktičan rad i savjete prilagođene svakom individualnom polazniku
 • Učiti i razvijati se pod vodstvom profesionalnog crtača i mentora iz Nanobita i Croteama

Što ćeš naučiti?

 • Metode i tehnike digitalnog crtanja pomoću grafičkog tableta
 • Tehničko poznavanje Adobe Photoshopa (alati, izbornici, primjena)
 • Pravilno korištenje perspektive, anatomije, boja i linija
 • Metode i tehnike koje se koriste u industriji
 • Primjenu navedenih metoda i tehnika
 • Uvid u rad industrije videoigara

Struktura tečaja:

 • Grupna predavanja i praktični rad u Machini - predavanja se održavaju jednom tjedno, petkom od 18:00 do 21:00 sati tijekom 4 mjeseca. Predavanja se sastoje od prezentacije predavača, diskusije i praktičnog rada tijekom kojeg ćete uz mentorstvo predavača izraditi svoje prve digitalne likove, objekte i scene.
 • Samostalne vježbe kod kuće ili u Machini - za postizanje optimalnih rezultata preporučujemo da uz sama predavanja minimalno 3-6 sati tjedno provedete u samostalnom radu kod kuće ili u učionici koja vam je, uz svu našu opremu, dostupna svaki radni dan od 10:00 do 17:00 sati te vikendom po dogovoru.

online predavanje

Online predavanja

Ako ne možeš biti fizički prisutan na predavanju možeš nam se priključiti i putem live streama (prijenos uživo iz učionice putem Skypea) koji ti omogućuje praćenje predavanja iz udobnosti vlastitog doma uz mogućnost interakcije s predavačem i ostalim polaznicima. Uz to svako predavanje se i snima pa ga možeš odgledati i naknadno!

Neovisno pohađaš li tečaj u učionici ili online, imaš pravo na individualne konzultacije s predavačem kako bismo bili sigurni da ćeš dobiti kvalitetno znanje i odgovore koji ti nedostaju.

Iako ne radimo razliku između praćenja tečaja u učionici ili online cijena online tečaja sada je 50% niža s obzirom na to da niste u mogućnosti koristiti našu opremu.

Što nakon tečaja?

 • Nakon završetka tečaja i predaje završnog rada slijede revizije radova u svrhu sastavljanja portfelja te daljnje razvijanje vještina
 • Pomažemo ti u pronalaženju posla; obavještavamo o otvorenim pozicijama, radimo probne razgovore za posao, pomažemo u sastavljanju životopisa i doradama portfelja
 • Organiziramo networking evente i panel diskusije poput Game Dev Career Daya s domaćim stručnjacima iz industrije videoigara
 • Savjetujemo i usmjeravamo u osnivanju vlastitog studija putem programa inkubacije
author

Predavač

Josip Mihić

Josip Mihić profesionalni je grafički dizajner, concept artist, art director u domaćem game development studiju Little Green Men te predavač digitalnog crtanja u Machini.

Game dizajnom, grafičkim dizajnom i concept artom Josip se bavi gotovo čitavo desetljeće, a u zadnje vrijeme promotivnom umjetnošću i ilustracijom. Radio je i na nizu projekata različitih tematskih cjelina, od mješavina fantasy i sf stilova, do standardnih: fantasy, sf, steampunk, chibi i ostalih stilova.

Popuni kontakt formu