3D Animacija

Savladaj 3D animaciju u Mayi!

Razvij vještinu 3D animacije i udahni svojim likovima i scenama novi život!

Uči i razvijaj se pod vodstvom profesionalnog 3D animatora Siniše Mataića

Predavanja možeš pratiti u Zagrebu ili online iz udobnosti svog doma putem livestreama.

Na raspolaganju ti je sva naša oprema (stolna računala i grafički tableti), tokom predavanja i za vježbu.

3D Animacija

390,00 kn (early bird cijena do 20.3.)

mjesečno

4.680,00 (early bird cijena do 20.3.)

jednokratno

40 sati

predavanja i vježbe

12 rata bez kamata

gotovina ili kartice

Vrijeme održavanja tečajeva

Početak tečaja

23.4.2019.

Kraj tečaja

25.6.2019.

Dani i vrijeme tečaja

utorkom od 18:00 - 21:00

Što je to 3D animacija?

3D animacija je proces animiranja gotovih 3D modela. Proces prije izrade animacije prilično je dugotrajan i sastoji se od više faza.

Najprije je potrebno skicirati model, zatim ga izraditi pomoću nekog od programa za 3D modeliranje poput Blendera, dodati teksture, te odrediti mjesta na kojima će se on savijati (rigging).

Tek nakon što je ovaj dio posla obavljen, možemo reći da je lik ili objekt spreman za proces animiranja, to jest da je postao je animabilan. Kada dobije gotove 3D modele, animator ih razmješta po sceni određujući kako će se koji kretati ili kako će svojim postupcima prikazati svoja emotivna i psihofizička stanja.

web_cover_3danimacija

Više o 3D animaciji i 3D modeliranju možete pročitati u našim blogovima gdje smo obradili principe animacije, razlike 3D modeliranja između filmova i video igara i slično, a kako bi se bolje upoznali s razvojnim putem jednog 3D animatora pripremili smo intervju s predavačem 3D animacije, Sinišom Mataićem.

Zašto 3D animacija?

U desetljeću iza nas 3D animacija je doživjela izuzetni procvat i izaziva sve veće zanimanje publike.

Navedenom su izuzetno pridonijeli sve popularniji animirani filmovi iz radionice Disneya i Pixara, ali i Holywoodska produkcija spektakala, koji često koriste ovaj tip animacije za svoja ostvarenja koja su često poznati blockbusteri.

Video igre se naročito oslanjaju na 3D animaciju, a ona je i uvelike promijenila njihov izgled u posljednja dva desetljeća. Danas postoji sve više game dev studija i tvrtki koje se bave postprodukcijom reklama i filmova, kojima nedostaju 3D animatori.

Osim toga u današnje doba animacija je prisutna svugdje. Susrećemo je na velikim platnima, na televiziji, na mobilnim telefonima, video igrama, računalima. Kako tehnologija napreduje tako se i animacija razvija te postaje sve traženija vještina u kreativnima industrijama.

Tečaj 3D animacije namijenjen je svima koji žele:

 • Pristupiti industriji neovisno o dosadašnjem iskustvu u animaciji
 • Razviti vještine 3D animacije, teksturiranja, UV mapping i pripremu za game engine
 • Praktičan rad i savjete prilagođene svakom individualnom polazniku
 • Učiti i razvijati se pod vodstvom profesionalnog 3D animatora Siniše Mataića

Što ćeš naučiti?

 • Savladati osnovnu terminologiju i teoriju 3D animacije
 • Animacija likova i objekata - principi animacije korišteni na liku ili objektu
 • Naučiti proces osmišljavanja i pripreme 3D animacija za korištenje u video igrama
 • Razlike i sličnosti animacije u filmovima i igrama, teorija, engines i pipeline
 • Animirati koristeći program Maya

Struktura tečaja:

 • Grupna predavanja i praktični rad u Machini [40 sati]
 • Samostalne vježbe kod kuće ili u Machini [40h]

Tečajeve smo pripremili kao kombinaciju predavanja i vježbi što vam osim stjecanja ključnih kompetencija omogućava da krenete u izradu portfelja ili napravite prvi gotov projekt u suradnji s polaznicima ostalih tečajeva.

Svako predavanje sastoji se od prezentacija, diskusija i individualnog rada.

Na kraju svakog predavanja predavač dodjeljuje zadatke za vježbe koji pomažu da samostalno prođete kroz cjelokupno gradivo koje se pokrilo, te utvrdite znanja i vještine.

Online predavanja

Ako ne možeš biti fizički prisutan na predavanju možeš nam se priključiti i putem live streama (prijenos uživo iz učionice putem Skypea) koji ti omogućuje praćenje predavanja iz udobnosti vlastitog doma uz mogućnost interakcije s predavačem i ostalim polaznicima. Uz to svako predavanje se i snima pa ga možeš odgledati i naknadno!

Neovisno pohađaš li tečaj u učionici ili online, imaš pravo na individualne konzultacije s predavačem kako bismo bili sigurni da ćeš dobiti kvalitetno znanje i odgovore koji ti nedostaju.

Iako ne radimo razliku između praćenja tečaja u učionici ili online cijena online tečaja sada je 30% niža s obzirom na to da niste u mogućnosti koristiti našu opremu.

Što nakon tečaja 3D animacije?

 • Nakon završetka tečaja i predaje završnog rada slijede revizije radova u svrhu sastavljanja portfelja te daljnje razvijanje vještina
 • Pomažemo ti u pronalaženju posla; obavještavamo o otvorenim pozicijama, radimo probne razgovore za posao, pomažemo u sastavljanju životopisa i doradama portfelja
 • Organiziramo networking evente i panel diskusije poput Game Dev Career Daya s domaćim stručnjacima iz industrije videoigara
 • Savjetujemo i usmjeravamo u osnivanju vlastitog studija putem programa inkubacije
author

Predavač

Siniša Mataić

Siniša Mataić profesionalni je 3D animator te predavač 3d animacije u Machini.
Od edukacije na The Animation Workshopu gdje je učio od stručnjaka iz studija poput Disneya, Pixara i DreamWorksa do Grand Prix nagrade za svoj film “Penjači (Off Belay)”, Sinišin entuzijazam prema umjetnosti 3D animacije prepoznatljiv je i u njegovim predavanjima. Osim što predaje u Machini, Siniša trenutno surađuje i na razvoju igre Format Earth.

Popuni kontakt formu